Bankkontakter

Föreningens bank

Länsförsäkringar Värmland

Länsförsäkringar Värmland är bostadsrättsföreningens bank i samband med ombildningen. Det innebär att de kan er förening extra bra och du som boende kan med fördel även ansöka om ditt privata bostadslån via Länsförsäkringar Bank. Ju mer du samlar hos Länsförsäkringar ifråga om bank och försäkringar, desto bättre erbjudande och lägre totalkostnad får ditt hushåll.

Ansök om bolån via Länsförsäkringar Bank & Försäkring

Om ni är intresserade av att ta del av Länsförsäkringar Värmlands erbjudande så ansöker ni om bolån via den här länken: Bolånekalkyl – Hur mycket kan jag låna? – Länsförsäkringar (lansforsakringar.se. Följ därefter nedan enkla steg för att allt ska bli rätt.


1. Ingen kontantinsats

Eftersom ni köper för 70% av marknadsvärdet så kommer ni ej att behöva någon kontantinsats. För att detta ska bli rätt i den digitala ansökan så väljer ni först ”Bolån” och att ni ska köpa ”Bostadsrätt” enligt nedan illustration.

Som ”Bostadspris” anger ni det belopp ni har fått på er värdering. Dra därefter reglaget till 30%, alternativt fyll manuellt i skillnaden mellan värderingen och er insats (priset på bostaden vid ombildningen) för att lånebeloppet ska bli just hela insatsen (utan kontantinsats). Har du frågor om värde eller insats kontakta föreningens ombud på Restate.

Se nedan exempel för en 4 rum och kök med insats/ombildningspris 918 750 kr med marknadsvärde 1 312 500 kr


När ni sedan fyllt i resterade fält om er hushålls ekonomi och om er lägenhet ni tänkt köpa, så kommer ni till en ruta som heter ”Här kan du skriva ett meddelande till oss”. Skriv här ”Brf Banjogatan 1-37”, så vet vi att det gäller just er ombildning och hur vi därav ska hantera ärendet.


2. Vi ringer upp

När ni fyllt i och och skickat in ansökan så ringer vi upp dig dagen efter och går igenom ansökan med er. I samband med det kan vi komma att be om kompletteringar, till exempel att ni behöver styrka er inkomst med ett arbetsgivarintyg.

När ni fått en godkänd låneansökan så kommer ni få en och samma kontaktperson hos oss på Länsförsäkringar Värmland i Karlstad. Här fortsätter vi kontakten med er som kund via ett onlinemöte, telefon eller om ni vill komma in fysiskt till oss på kontoret.

Guldkund

Att samla hela sin ekonomi på ett och samma ställe ska vara både tryggt, enkelt och lönsamt. Just nu får du som tecknar bolån hos oss räntefritt första månaden och en rad andra förmåner.

Länsförsäkringar ränteerbjudande

*Per 2023-06-13, räntan förändras utefter hur marknaden förändras

Kostnadsfri hemförsäkring

Villkor

  • Erbjudandet är inte bindande och sedvanlig kreditprövning görs. Gäller på bolån upp till 85% av marknadsvärdet.
  • Erbjudandet gäller för din privata boendeförsäkring.
  • Erbjudandet gäller för dig som blir Guldkund hos Länsförsäkringar Värmland.
  • Erbjudandet gäller kunder hos Länsförsäkringar Värmland som flyttar inom vårt geografiska upptagningsområde, till och med 31 september 2023.
  • Erbjudandet gäller för bostadsrättsinnehavare i Brf Banjogatan 1-37

Läs mer på LFvarmland.se/guldkund

Vi ser fram emot er ansökan!

Vänliga hälsningar
David Bergh, Privatrådgivningschef Bank


Alternativ till storbankerna

Om du har svårt att få lån hos de vanligaste storbankerna p.g.a. att du saknar fast anställning eller har betalningsanmärkningar, så är långivare enligt nedan värda att kontakta.


Klicka här för att ansöka om bolån hos BlueStep >>

Telefon: 0770-17 16 12Klicka här för att ansöka om bolån hos Svea Ekonomi >>

Telefon: 08-735 29 40
E-post: bolan@sveaekonomi.se


Klicka här för att ansöka om bolån hos Marginalen Bank >>

Telefon: 010-495 10 00


Övrig information

Om bank nekat lån
Att en bank nekar lån innebär inte att alla banker kommer att göra det. Fråga flera banker och ge inte upp för att en bank sagt nej. Inte sällan så behöver man söka lån hos flera banker innan man får ett positivt besked. Tveka heller inte att kontakta föreningens kontaktperson på Restate om du behöver hjälp eller råd.

SBAB ger ej lån vid ombildning
OBS: Notera att SBAB inte finansierar upplåtelse vi ombildning från hyresrätt till bostadsrätt. Lånelöfte från SBAB fungerar därför inte vid er ombildning.