Halv avgift i 6 månader & inre reparationsfond

Sedan föreningens köp av fastigheterna röstades igenom på köpstämman i slutet av maj har förutsättningarna för ombildningen blivit ännu bättre. Detta genom att föreningen i samband med köpet kommer att erhålla fler tomma lägenheter att sälja på öppna marknaden – intäkter som går rakt in i föreningens gemensamma kassa. På grund av detta har föreningen nu möjlighet att göra erbjudandet till alla boende som köper sin bostad ännu bättre!

Halv månadsavgift de första 6 månaderna


Du som tecknar bostadsrätt direkt på föreningens tillträdesdag behöver endast betala halv månadsavgift under de första sex månaderna.

Din totala boendekostnad blir således betydligt lägre under denna tid och du kan göra något roligare för pengarna än att bara bo. Något som är extra välkommet i dessa tider.

Inre reparationsfond 10 000 kr per köpande hushåll


När du äger din lägenhet är du ansvarig för det inre underhållet och har möjlighet att fritt renovera din bostad. Utöver erbjudandet om halv månadsavgift får alla som tecknar bostadsrätt på föreningens tillträdesdag dessutom en inre reparationsfond på 10 000 kr per hushåll.

Denna kan användas för att renovera den egna lägenheten och ingår alltså i priset på din bostadsrätt vid ombildningen. Du använder din reparationsfond till precis vad du själv vill i din lägenhet!

Varför endast för de som köper direkt på tillträdesdagen?


En stor majoritet av hushållen röstade på köpstämman ja till att föreningen skulle förvärva husen på Banjogatan 1-37 för ombildning till bostadsrätt. Hittills så har dock alltför få ordnat med ett bolånelöfte och meddelat Restate att man tänker köpa för att ombildningen ska gå att fullfölja.

Därför vill styrelsen i Brf Banjogatan 1-37 ge en tydlig fördel till de hushåll som köper sin bostad samtidigt som föreningen köper husen och därigenom möjliggör ombildningen för alla. Om inte fler ordnar med ett bolån och skickar in sin svarsblankett så kommer denna unika möjlighet att gå förlorad

Delagott kommer att bli föreningens förvaltare

Bostadsrättsföreningens styrelse har lyssnat till övriga boendes önskemål att överväga att ta in en annan förvaltare än Riksbyggen att bistå föreningen efter övertagandet av husen. Efter att ha träffat och utvärderat ett antal olika förvaltningsbolag har styrelsen efter ett trevligt möte med Delagott Förvaltning beslutat att de kommer att få förtroendet att vara föreningens ekonomiska och tekniska förvaltare i det fall att föreningen köper husen och ombildningen fullföljs. I annat fall fortsätter Riksbyggen att förvalta husen.


Delagott förvaltar över 15 000 bostäder och erbjuder en förvaltningstjänst med personlig service och målet att ha branschens nöjdaste kunder.

Deras värdeord är att vara tillgängliga, hjälpsamma och kostnadsmedvetna. På så sätt bygger de etiska och långsiktiga samarbeten.

Kontaktpersoner på Restate

Har ni några som helst frågor eller funderingar så kontakta föreningens ombud.

Se även det brev som du får med posten i dagarna!

Med vänliga hälsningar
/Styrelsen i Brf Banjogatan 1-37 & Restate

Av: Restate, juli 14, 2023
Tillbaka