Tillträde inte längre möjligt 1 december

Föreningens tilltänkta bank Länsförsäkringar har omvärderat förutsättningarna för föreningslånet och valt att ej förnya tidigare fattat kreditbeslut. Det medför att föreningen inte längre har möjlighet att tillträda med nuvarande anslutningsgrad. Det blir därför inte längre aktuellt att fullfölja ombildningen såsom planerat den 1 december.

Vi har från Restates och styrelsens sida även sett över andra alternativ, men inget som möjliggör tillträde i närtid med nuvarande förutsättningar finns tillgängligt. Det skulle krävas att ungefär tio ytterligare hushåll valt att teckna bostadsrätt för att kunna fullfölja.

Vad innebär detta för er boende?

Att ni boende nu inte kommer att förvärva fastigheterna innebär att de istället kommer att fortsätta ägas och förvaltas av Stiftelsen Karlstadshus.

För er som haft för avsikt att förvärva er bostad med bostadsrätt kommer vi att informera respektive bank. Ni behöver själva också kontakta er bank och meddela att inbetalning av insats ej längre ska genomföras i enlighet med betalningsinstruktionen.

Brf Banjogatan 1-37 finns kvar

Bostadsrättföreningen Banjogatan 1-37 kommer att finnas kvar och står redo i det fall förutsättningarna förändras till det bättre. Under tiden finns föreningens webbplats kvar och kommer att användas för eventuell ny information från styrelsen och Restate.

Vi känner starkt med alla er som engagerat er i ombildningsprojektet och finns tillgängliga för eventuella frågor och funderingar.

Kontakta föreningens ombud på Restate vid frågor.

Av: Restate, november 9, 2023
Tillbaka